Bolsward Op Podium

BolleBOP 2016

Na ParkBOP 2016 gaan wij verder werken aan het evenement BolleBOP 2016. In 2015 was de eerste editie van BolleBOP, ter ere van ons 15 jarig bestaan. BolleBOP is de muzikale afsluiting van het vierdaagse agrarische feest van Bolsward; Bolletongersdei.

BolleBOP richt zich op de veelbelovende bands uit de omgeving, die volgens ons de aandacht en een groter podium verdienen.

Stichting BOP biedt dit jaar het podium aan de 2 bands; ‘The Funky Five’ en ‘The Sticky Tongues’.
Zij hebben zich eerder bewezen bij ParkBOP; het Hemelvaartevenement van de stichting.

The Funky Five is een 5 koppige, groovende, funk- en soulband, overgoten met een vleugje jazz. De oorsprong (2014) van deze band met toepasselijke naam ligt in Bolsward. Zij spelen op groovende wijze covers van Stevie Wonder tot New Cool Collective en van Laura Vane tot John Mayer. De aanstekelijk dansbare muziek wordt met veel enthousiasme overgebracht op het publiek. Niet zo gek is dan ook dat de band vorig jaar een plaats veroverde in de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland.The Sticky Tongues tijdens ParkBOP 2015

 

The Sticky Tongues: De invloed van blues isterug te horen in de eigen sound van ‘The Sticky Tongues’. De band haalt de inspiratie voor de geschreven nummers uit de jaren vijftig/zestig. Naast de eigen nummers wordt er afgewisseld met covers waar ook de hedendaagse muziek bij aan bod komt. Vorig jaar wonnen zij de wedstrijd/talentenjacht ‘Rockslag’ waarin zij de jury hebben weten te overtuigen van hun kwaliteiten. Hiermee hebben zij de mogelijkheid gekregen een aantal eigen nummers op te nemen in de studio. En nu staan ze op BolleBOP.

 

Beide bands timmeren goed aan de weg en hebben al een aantal titels op zak. Het zijn beide veelbelovende bands en van stichting BOP mag iedereen dat weten! Dus hebben jullie zin in een feestje?! Nieuwsgierig naar de beide bands? Koop een kaartje voor €5,- (vanaf 10 september) bij Primera Bolsward of hotel de Groene Weide Bolsward.

Aan de deur €7,50
Aanvang: 20:30 uur