Bolsward Op Podium

Het laatste nieuws

Wisseling van de wacht

Afgelopen jaar is het bestuur verrijkt met drie nieuwe bestuursleden.

Peter Wiersma, Chénah Rinsampessy en Jennifer Haga komen ons team versterken!

Wie is Peter?

ParkBOP 2015-72Mijn naam is Peter Wiersma, ben getrouwd en samen hebben we 3 jongens. Sinds april 2015 voorzitter van Stichting Bolsward op Podium (BOP). Ik ben geboren en getogen in IJlst maar woon sinds 2011 met veel plezier in het prachtige Bolsward. In het dagelijks leven, werk ik met veel uitdaging bij Schoonenberg Hoorcomfort als regiomanager in Groningen en Drenthe. Als muzikant heb ik in verschillende bands gespeeld (basgitaar/toetsen). Toen ik in 2013 voor het eerst meedeed met OlieBOP, is het BOP virus bij mij overgeslagen!
OlieBOP, wat een geweldig concept; stop verschillende muzikanten bij elkaar in een oefenruimte, geef ze een setlist mee, een stel zangers/zangeressen en aan eind van het jaar staat daar een prachtig geslaagd OlieBOP! Tijdens de editie van 2014 werd mij gevraagd om het bestuur te komen versterken en sinds dit jaar heb ik het voorzitterschap overgenomen.
Waarom? Het is geweldig om als muzikanten samen een prachtige avond te verzorgen voor 1000 man publiek! Dat maak je niet vaak mee en de tijd er naar toe (van oktober t/m december) is een gezellige “bande” in de oefenruimte.
Voor dit jaar hebben we weer heel wat uitdagingen voor de boeg; OlieBOP editie 16, een nieuw evenement in oktober en een deels nieuwbestuur. Daarnaast mogen we terugkijken op een zeer geslaagd ParkBOP in april, waarbij het bezoekersaantal de voorgaande jaren ver oversteeg.
Mijn visie:
Stichting BOP moet een belangrijk muzikaal onderdeel van ons Bolsward zijn en een podium bieden voor alle muzikanten uit Bolsward. Daarnaast wil ik graag de bekendheid vergroten via diverse media en als start zijn we daarom begonnen om een nieuwe website te ontwikkelen.
Graag tot ziens tijdens een BOP evenement.
Peter Wiersma
Voorzitter

Wie is Chénah?

ParkBOP 2015
Margritha, Chénah en Jolanda.

Ik ben Chénah Rinsampessy 24 jaar en geboren en getogen in Bolsward. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in Bolsward. In mijn dagelijks leven studeer ik Communicatiesystemen in Groningen. Hier hou ik mij bezig met multimedia concepten bedenken en uitvoeren. Muziek zit in mijn bloed. Mijn hele familie heeft of doet iets met muziek. Vroeger ging ikzelf altijd naar OlieBOP toe en het heeft mij altijd al leuk geleken om zelf eens een keer mee te doen. In 2012 durfde ik eindelijk de stap te zetten en heb ik voor het eerst mee gedaan aan dit grote spektakel. En als je 1 keer meedoet, kom je er bijna niet meer vanaf 😉!

Sinds maart dit jaar draai ik mee met het bestuur van BOP. Eerst aftasten en nu kijken wat ik kan doen. Binnen het bestuur ga ik mij voornamelijk bezig houden met vormgeven van posters, website onderhouden etc. Ik heb er in ieder geval veel zin in om mij ervoor in te zetten en vooral veel te leren!

Groetjes, Chénah

Wie is Jennifer?

 

Tot ziens Bauke, Mark en Margritha

En hoe blij wij zijn met de komst van deze drie nieuwe leden, hoe erg wij het moeten betreuren dat wij ook afscheid moeten nemen van een aantal bestuursleden; Bauke Wielinga, Margritha Visser en Mark Marijt. Zij hebben zich de afgelopen jaren keihard ingezet voor de stichting.

ParkBOP 2015-4
Mark en Bauke

Na 5 jaar voorzitterschap heeft Bauke nu het stokje overgedragen aan Peter. Margritha geeft haar stokje door aan Jennifer, die nu het penningmeesterschap zal overnemen.

Bauke, Mark en Margritha; Heel erg bedankt voor jullie harde inzet voor de stichting!!! We zullen jullie missen!

Versterking!!!

Wij zijn opzoek naar meer mensen om ons bestuur, maar ook vrijwilligers, te komen versterken. Lijkt het je iets? Neem contact met ons op, we kunnen alle hulp gebruiken!